21526
18:10 6.112020

Закарпатцям анонсували створення вільної економічної зони

Економіка 4959

Створення вільної економічної зони (ВЕЗ) в Західній Україні анонсував керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Про це він повідомив у програмі «VIP з Наталією Мосейчук» на телеканалі «1+1».

Мета проєкту із запровадження ВЕЗ – ефективно розвивати економіку регіону, залучати іноземних інвесторів і підтримувати підприємницьку діяльність краян.

«Сьогодні ці дві зони, дві економічні можливості також повинні спрацювати на об’єднання країни, на рівність можливостей, які ми хочемо сьогодні надати», – розповів Андрій Єрмак.

Влада планує створити дві такі зони в Україні – на Донбасі та в одній із західних областей.

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров на своїй сторінці у фейсбуці прокоментував цю ініціативу:

«ВЕЗ на початку 2000-х дала поштовх для розвитку регіону. Переконаний, що вільна економічна зона на початку 2020-х стане стимулом для його процвітання.

Саме про запровадження ВЕЗ найбільше говорили підприємці краю під час зустрічі із Президентом Володимиром Зеленським у форматі «Z100». І сьогодні цей проект активно обговорюють у столиці і готуються до його запуску».

Довідка:

Вільна економічна зона (ВЕЗ) — частина території країни, виділена із загального митного кордону держави, яка має повну свободу в режимі господарських питань, з особливим режимом управління і пільговими умовами діяльності, податковими пільгами для місцевих підприємців та іноземних фірм.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах