1377
11:59 28.102020

На Закарпатті продавців підакцизних товарів оштрафовано на майже 600 тис. грн

Економіка 2732

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області повідомляють, що на сьогодні у фіскальному чеку, який видається покупцеві, необхідно зазначати код товарної підкатегорії згідно з Українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД). Зокрема, із 1 серпня 2020 року суб’єкти господарювання зобов’язані проводити розрахункові операції через РРО та/або через програмні РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування товарів (послуг), із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів, а також цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.

Це передбачено у пунктом 11 статті 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 6 липня 1995 року №265/95-ВР.

Ревізори податкової служби постійно контролюють питання зазначення кодів УКТЗЕД під час видачі фіскальних чеків. Наразі в Закарпатті проведено 113 перевірок, у ході яких виявлено порушення у кодуванні товарів у чеку та нараховані штрафні санкції майже на 600 тис. грн.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 215 Податкового кодексу України до підакцизних товарів належать:

– спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво;

– тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;

– пальне;

– автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше, транспортні засоби для перевезення вантажів;

– електрична енергія.

ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах