21230
11:25 9.102020

На Закарпатті надходження до місцевих бюджетів з початку року – понад 3,5 млрд грн

Економіка 2412

Більше 3,5 млрд грн перерахували до місцевих бюджетів Закарпаття платники податків упродовж дев’яти місяців 2020 року. Порівняно з січнем-вереснем минулого року, сплата податкових зобов’язань в краї зросла на понад 111 млн грн, – про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Ілля Матьола.

За його словами, найбільше місцеві скарбниці отримали податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, плати за землю, податку на нерухоме майно та акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Зокрема, згідно зі статистикою, з початку року платники спрямували 2,4 млрд грн податку на доходи з фізичних осіб, що на 93,8 млн грн більше, ніж минулого року за відповідний період. Представники бізнесу також сплатили 481,6 млн грн єдиного податку, а це на 18,4 млн грн більше, ніж у січні-вересні 2019 року. Плати за землю перерахували майже 320 млн гривень. Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склало 64,8 млн грн, що на 11,4 млн грн більше, ніж у трьох кварталах минулого року. Відтак суб’єкти господарювання, які мають справу з торгівлею підакцизними товарами, сплатили у місцеві скарбниці 128 млн грн акцизного податку.

– Завдяки ефективному адмініструванню податків та сумлінності платників податків – представників реального сектору економіки, спостерігаємо позитивну динаміку надходжень до місцевих бюджетів Закарпатської області. Ці кошти є дуже важливими для розвитку нашого регіону, адже дають змогу територіальним громадам Закарпаття спрямовувати їх на власний розвиток та вдосконалюватися, – наголошує очільник податкового відомства області Ілля Матьола.

ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах