21187
13:38 22.092020

Закарпатську деревину продаватимуть через «Прозорро. Продажі»

Економіка 5600

Про підписання тристороннього меморандуму щодо продажу необробленої деревини розповів заступник голови Закарпатської ОДА Віталій Цвігун: «Закарпатська область уже зараз є одним із лідерів продажу необробленої деревини через «ProZorro. Продажі». На нашу область припадає майже 10% усіх продажів. Кожен п’ятий лот у цій системі наш».

Сьогодні у Києві голова Закарпатської ОДА Олексій Петров, керівник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігор Коцур та директор державного підприємства «ProZorro. Продажі» Олексій Соболєв підписали меморандум про співпрацю. Завдання останнього – збільшити кількість та ціну продажів, зробити процес купівлі-продажу ще більш прозорим і повністю відійти від прямих договорів, щоб все відбувалося через електронну торгівельну систему. Серед основних цілей цього пілотного проєкту є також можливість фільтрації споживачів сировини».

Лісові господарства Закарпатської області збільшать обсяги продажів небробленої деревини в електронній торговій системі Prozorro.Продажі, адже це безпосередньо впливає на розмір надходжень до місцевого бюджету та добробуту регіону в цілому. “За час дії пілотного проекту з продажу окремих партій необробленої деревини через Prozorro.Продажі з лютого 2020 року система довела свою ефективність, а тому лісгоспи Закарпатської області мають збільшити обсяги продажів небробленої деревини в ЕТС. Це дозволяє збільшити надходження до місцевого бюджету, а відповідно позитивно впливає на добробут регіону. Крім того, ринок стає прозорим, доступним та конкурентним”, – зазначив голова Закарпатської ОДА під час підписання Меморандуму про співпрацю з ДП “Прозорро.Продажі”.

Так, за даними аналітичного модуля “Прозорро.Продажі”, лісгоспи Закарпаття – ДП “Рахівське лісодослідне господарство” та ДП “Брустурянське лісомисливське господарство” входять п’ятірку лідерів продажів у ЕТС за обсягом доходу із показниками 12,3 млн грн та 8,2 млн грн відповідно.

“Електронні аукціони вже принесли державі понад 29,5 млрд грн доходів у бюджети різних рівнів. Ми раді тому факту, що все більше ринків в Україні стають прозорими та доступними. От і ринок необробленої деревини став таким, а Закарпаття стало першим із регіонів, яке вирішило повністю перейти на продаж деревини через електронні торги», – прокоментував підписання документу директор ДП “Прозорро.Продажі” Олексій Соболев, інформує пресцентр Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах