21077
11:52 11.092020

Ужгород став лідером рейтингу «Індекс конкурентоспроможності міст України 2019/2020» у двох компонентах

Економіка 5342

Ужгород став лідером рейтингу «Індекс конкурентоспроможності міст України 2019/2020» у двох компонентах – «Вартість дотримання законодавства» та «Податки і збори». Визначення індексу проводиться за аналізом багатьох параметрів для оцінки бізнес-клімату в містах, зокрема й ефективності економічного врядування.

Дослідження проводить Інститут економічних досліджень та політичних консультацій у рамках Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» через субконтракт з компанією Info Sapiens (ТОВ «ІНФО САПІЄНС»). Цьогоріч у ньому взяли участь 23 обласні центри України, загалом близько 5 тисяч підприємців.

Рейтинг напередодні презентували в Києві в Українському кризовому медіа центрі.

Ужгород визначили лідером щодо вартості дотримання законодавства, бо учасники опитування – підприємці, витрачають майже вдвічі менше часу за середній показник по країні на дотримання вимог місцевих регуляторних актів і лише в середньому 2,5% річного доходу, тоді як середній показник – 3,7%.

Першим визнали Ужгород і за компонентом «Податки та збори». Високий результат нашого міста забезпечило поєднання таких факторів, як низькі витрати на сплату податків, низькі часові витрати на адміністрування податків та зборів, менша обтяжливість місцевих податків та наявність пільг зі сплати місцевих податків та зборів, повідомили в управління економічного розвитку міста Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах