20650
14:36 8.092020

У місцевих скарбницях Закарпаття з початку року – понад 3,1 млрд грн податкових платежів

Економіка 2441

Впродовж січня-серпня 2020 року до місцевих бюджетів Закарпаття надійшло 3 млрд 153 млн грн податкових платежів. Порівняно з відповідним минулорічним періодом надходження зросли на 60,5 млн гривень. Про це інформує начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Ілля Матьола.

У відомстві зауважують, що основними джерелами наповнення місцевих скарбниць, так званими бюджетоформуючими податками в області є: податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, податок на нерухому майно. Зокрема, за пів року територіальні громади отримали 2 млрд 132 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що на 49 млн грн більше, ніж у січні-серпні минулого року.

Наступний за рівнем надходжень – єдиний податок. Особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджетів 453,9 млн грн. Сума надходжень перевищила минулорічний показник за відповідний період на 15 млн гривень.

До місцевих скарбниць протягом шести місяців також спрямовано понад 278 млн грн плати за землю та більше 110 млн грн акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

– Бізнес-спільнота регіону підтверджує свою високу податкову культуру на ділі – сплачує податкові платежі у належному розмірі та своєчасно. Відтак кошти, наявні в місцевих бюджетах, дадуть змогу територіальним громадам Закарпаття спрямовувати їх на власний розвиток, – наголошує очільник податкових органів області.

ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах