21049
22:35 7.092020

За тиждень на Закарпатті здійснили понад 1600 перевірок щодо дотримання карантинних вимог

Економіка 3722

На Закарпатті тривають перевірки щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину, з врахуванням відповідних зон епідемічної небезпеки поширення  COVID-19 на території області.

За минулий тиждень, у період з 31 серпня по 06 вересня 2020 року, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області спільно з представниками органів державної влади та місцевого самоврядування здійснили 1619 позапланових заходів нагляду, за результатами яких виявили порушення на 123 об’єктах.

Зокрема, були перевірені:  478 об’єктів торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), порушення встановлено на 30 об’єктах; 23  агропромислові ринки, порушення встановлено на  6 об’єктах; 172 об’єкти торгівлі непродовольчими товарами, на одному встановлено порушення; 333 заклади громадського харчування,   на  22 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів; 31 перукарню і салон краси, 101 дошкільний заклад, порушення не виявлено; 142 інших об’єкти нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо) на 18 встановлено порушення.

Водночас за вказаний період спеціалісти ГУ ДПСС краю перевірили і 224 заклади середньої освіти, у 15 закладах виявили порушення санепідемічних вимог щодо створення безпечних умов перебування учнів та працівників.

До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 122  приписів (пропозицій) та складено 3 протоколи органами Національної поліції.

З метою  запобігання занесенню і поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV,  проводиться широка  інформаційна робота серед населення. За тиждень здійснено близько 1384 таких заходів, інформує Держпродспоживслужба.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах