21046
19:53 7.092020

На Закарпатті Держпраці розпочало масштабну інспекційну кампанію

Економіка 4596

Тиждень в Україні, у тому числі й на Закарпатті, триває масштабна інспекційна кампанія щодо виявлення неоформлених працівників, яка була поновлена  з 1 вересня поточного року. Про це фахівці Управління Держпраці анонсували раніше у ході проведення серед суб’єктів господарювання інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Тож роботодавці були попереджені, що у випадку виявлення фактів незадекларованої праці, до них вживатимуть усі заходи реагування, передбачені чинним законодавством.

Уже в перші дні проведення в області заходів контролю з’ясувалося, що не всі роботодавці дослухалися до порад головних державних інспекторів Управління Держпраці стосовно належного оформлення трудових відносин  зі своїми найманими працівниками. Так, за результатами інспекційних відвідувань на сьогодні виявлено 10 працівників, котрі здійснювали свою діяльність нелегально.

Нагадаємо, що в разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ та податків за перше порушення  роботодавцеві доведеться сплатити штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, а за повторне порушення – у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, інформує Управління.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах