20693
10:31 21.072020

Мала приватизація на Закарпатті

Економіка 6911

На Закарпатті, як і в цілому по Україні набирає обертів мала приватизація.

Фондом Державного майна України запроваджуються безпрецедентні приватизаційні інструменти: прозорість усіх процесів приватизації та відкритість до інвестора отримали визнання учасників ринку і приносять відповідні результати. результати, якими можна пишатися. Розроблено і комплексні законодавчі зміни, покликані спростити і пришвидшити процеси залучення інвестицій через приватизацію, прийняття яких надасть поштовх до оздоровленню економіки країни, створення додаткових робочих місць.

Перед органами приватизації постали нові амбітні завдання, основними з яких є: розгорнення великої приватизації на засадах відкритості та прозорості, активізація малої приватизації, перезапуск ринку орендних відносин державного майна в електронному вигляді через систему «Прозорро», підвищення ефективності та прозорості управління корпоративними правами держави, які перебувають у сфері управління Фонду, за кращими міжнародними практиками та стандартами.

На виконання цих завдань Управління забезпечення реалізації повноважень у Закарпатській області зосередило свої зусилля та вживає відповідних заходів для забезпечення сталого розвитку економіки області, покращення умов ведення бізнесу та повернення довіри інвесторів до України.

На сьогодні в процесі продажу перебувають перебувають такі об’єкти:

7 простих кроків, щоб взяти участь у аукціоні та стати власником об’єкту малої приватизації:

1. Ознайомитись зі списком об’єктів, перейти за посиланням, https://prozorro.sale/info/elektronni-majdanchiki-ets-prozorroprodazhi-cbd2.

2. Натиснути взяти участь у аукціоні.

3.Вивчити інформацію про об’єкт та про умови продажу.

4. Зареєструватись на будь-якому з десятків підключених до системи майданчиків – інформація про торги ідентична на всіх майданчиках.

5. Подати заяву на участь в аукціоні через особистий кабінет на майданчику:

– Завантажити необхідні документи, зазначені в вимогах до учасників.

– Сплатити гарантійний та реєстраційні внески.

– Подати цінову пропозицію на торги.

6. Взяти участь в аукціоні та перемогти.

7. Пройти кваліфікацію:

– До завершення торгів організатор не взаємодіє з покупцем і не знає хто бере участь в аукціоні.

– Перевірка документів учасника відбувається після проведення аукціону.

– Надати додаткові документи організатору (за потреби) для підтвердження статусу переможця.

– Підписати протокол аукціону.

– Укласти договір купівлі-продажу, оплатити вартість активу і ви – новий власник об’єкту.

Законом передбачається модель з трьох аукціонів, що йдуть один за одним, тільки якщо попередній не відбувся, тобто не було навіть 1 заяви на участь.

1. Англійській аукціон на підвищення ціни. Стартова ціна – 100%.

2. Англійській аукціон на підвищення ціни. Стартова ціна – 50% (від початкової).

3. Голландський аукціон на зниження ціни. Стартова ціна – 50% (від початкової).

Англійський аукціон – це типовий аукціон на підвищення ціни. Англійський аукціон системи ProZorro.Продажі складається з 3 раундів, де в кожного учасника є можливість підвищити свою попередню ставку, на прийняття рішення учаснику відводиться 3 хвилини. Особливістю аукціону є те, що учасник, який поставив найвищу ціну, ходить останнім і бачить всі ставки конкурентів.

Голландський аукціон – це аукціон, де стартова ціна активу спочатку падає (зазвичай такий тип аукціонів визначається для активів, які важко оцінити), допоки хтось з учасників торгів не виявить бажання придбати актив за такою вартістю. Далі ціна, за якою падіння було зупинено, вважається стартовою, і у всіх учасників є можливість позмагатись за актив протягом 1 раунду.

Кожен учасник торгів має 3 хвилини на те, щоб зробити ставку, відповідно, тривалість 1 раунду аукціону буде залежати від кількості учасників.

Регіональне відділення Фонду державного майна України

по Львівській, Закарпатській та Волинській областях

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах