19122
12:33 20.072020

Місцеві скарбниці Закарпаття отримали понад 2,3 млрд грн податкових платежів

Економіка 4675

Впродовж першого півріччя 2020 року до місцевих бюджетів краю надійшло майже 2 млрд 333 млн грн податкових платежів. Порівняно з відповідним минулорічним періодом надходження зросли на понад 47 млн гривень. Про це інформує начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Ілля Матьола.

– У час карантинних обмежень бізнес-спільнота краю сплатила податкові платежі у належному розмірі та своєчасно. Відтак кошти, наявні в місцевих бюджетах дають змогу територіальним громадам Закарпаття спрямовувати їх на власний розвиток, – наголошує очільник податкового відомства області.

Варто зазначити, що основними джерелами наповнення місцевих скарбниць є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, податок на нерухому майно. Зокрема, за пів року територіальні громади отримали понад 1 млрд 627 млн грн податку на доходи фізичних осіб, що майже на 44 млн грн більше, ніж у січні-червні 2019 року.

Наступний за рівнем надходжень – єдиний податок. Особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджетів понад 327 млн грн, що більше за відповідний період минулого року на 18,5 млн гривень.

До місцевих скарбниць протягом шести місяців також спрямовано понад 182 млн грн плати за землю та більше 77 млн грн акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, повідомляє відділ комунікацій ГУ ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах