20677
12:44 18.072020

В Ужгороді планують реконструювати аеропорт

Економіка 5144

Для забезпечення сталого функціонування діючого аеропорту «Ужгород» в короткостроковий термін необхідно провести його реконструкцію та придбати сучасні засоби механізації

А вони, як відомо, дороговартісні

Тож депутати Закарпатської обласної ради на 18 –й сесії вирішили звернутися  до Кабінету Міністрів  України щодо   вжиття невідкладних заходів із ефективного функціонування ЗОКП «Міжнародний аеропорт Ужгород».

У  документі,  серед іншого, сказано, що обласна рада спільно з облдержадміністрацією зацікавлені у діяльності цього важливого для краю авіапідприємства та постійно вживають заходів, спрямованих на поліпшення умов його функціонування, забезпечення підвищення рівня безпеки авіаперевезень, сертифікаційної придатності інфраструктури аеродрому, відповідності її нормам ICAO.

Відтак наголошується, що завдання з проведення робіт із його реконструкції включено до Держпрограми розвитку регіону українських Карпат на 2020 – 2022 рр. Зокрема, якою передбачено проведення робіт із реконструкції злітно-посадкової смуги та світлосигнального обладнання аеродрому, придбання необхідного обладнання та інвентарю, проведення капремонту спецтехніки та навчання персоналу, придбання засобів механізації для наземного обслуговування повітряних суден (ПС) коду 4С та обладнання для забезпечення шостої категорії пожежного захисту повітряних суден, виготовлення робочої технічної та проєктно-кошторисної документації з оснащення світлосигнальної системи на загальну суму 350,0 млн грн.

Заходи з розвитку та підтримки аеропорту «Ужгород» включено до проєкту розпорядження Кабміну України «Про затвердження  плану  заходів на  2020-2022 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на  період до  2030 року».

Відповідно до аудиту Авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України», який здійснювався відповідно до стандартів Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA), для забезпечення вимог сертифікації, безперебійного регулярного авіасполучення зі столицею та іншими містами України і Європи, прийому та відправлення повітряних суден класу 4С (типу Boeing 737), аеропорту «Ужгород» в короткостроковий термін необхідно придбати засоби механізації на загальну суму 30,5 млн гривень.

Тож з огляду на це, депутати Закарпатської облради просять  при внесенні змін до Держбюджету України на 2020 рік передбачити відповідні видатки та забезпечити фінансування на придбання необхідної спецтехніки для аеропорту «Ужгород».

Пресслужба облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини