20671
19:24 17.072020

В Ужгороді підписали договір фінансового лізингу на постачання ще 7 автобусів «Електрон»

Економіка 5447

Договір на постачання в Ужгород ще 7 нових автобусів за процедурою фінансового лізингу сьогодні підписали Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, президент-голова правління ПрАТ «Концерн-Електрон» Юрій Бубес, директор КП «Ужгородський муніципальний транспорт» Віталій Готра.

Кошти для придбання надає ТОВ «Укрексімлізинг» – дочірнє підприємство державного «Укрексімбанку», яке перемогло в конкурсі з відбору фінансової установи. Нагадаємо, свої пропозиції на конкурс подали три учасники – «Приватбанк», «Укргазбанк», ТОВ «Укрексімлізинг». Виробник автобусів – завод «Електронмаш», модель – «Електрон» A18501.

Нові транспортні засоби повинні надійти до обласного центру Закарпаття вже восени цього року. На відміну від автобусів, що вже курсують у нашому місті, нова партія матиме трохи більше сидінь, кондиціонер не лише в кабіні водія, але і в салоні, для пасажирів та деякі технічні покращення – виробник врахував побажання та пропозиції Ужгорода. Отож автопарк комунального підприємства нараховуватиме вже 27 сучасних автобусів.

Два десятки «Електронів» успішно працюють в Ужгороді вже майже 2 роки, ужгородці дуже задоволені ними, відзначають, що транспорт сучасний, зручний, комфортний. Завдяки добре налагодженій роботі керівництва комунального підприємства автобуси їздять із дотриманням графіків руху, водії ввічливі.

«Концерну-Електрон» вже понад 100 років, розповів його керівник Юрій Бубес. Підприємство розпочинало з виробництва телевізорів, було й літакобудування, приладобудування, електроніка у космічній сфері тощо. Останні років 15-20 одним із основних напрямів є машинобудування, зокрема електротранспорту і загалом громадського транспорту. Відзначив, що громадський транспорт в Україні сьогодні потребує серйозного оновлення: 70-90% рухомого складу зношені. Найбільш правильним виходом із ситуації керівник «Концерну-Електрон» бачить державні програми, які, на жаль, дуже довго розробляються. Тому добре, що є органи місцевого самоврядування, зокрема й Ужгородська міська рада, її депутатський корпус, які знаходять власні резерви і оновлюють громадський транспорт у своєму місті.

Нагадаємо, Ужгород – єдине місто України обласного значення, де немає електротранспорту, а до 2016 в ньому не було міського перевізника, майно якого належало б громаді. КП «Ужгородський муніципальний транспорт» було створено 22 грудня 2016 року. Регулярні перевезення розпочали наприкінці жовтня 2018 року. Наразі на балансі підприємства 20 сучасних автобусів великої пасажиромісткості «Електрон», які обслуговують 3 міські маршрути: №№ 18, 20 та 24.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Арт-зона «Писанкове Мукачево» - чудова локація для фотосесій у центрі міста
15:56
У Будапешті діти біженців з України можуть навчатися рідною мовою
15:44
У неділю «Минай» прийматиме «Олександрію»
15:35
Прокуратура вимагає скасувати дозвільні документи для ведення будівельних робіт на привокзальній площі в Мукачеві
15:27
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Всі новини