20312
13:58 16.062020

Ужгород за три останні роки витратив на капремонти 725 млн грн

Економіка 13152

Ремонти багатоквартирних будинків, доріг, тротуарів, шкіл, садочків, бібліотек, спортмайданчиків тощо – скільки бюджетних коштів на них виділено і в які терміни їх має бути виконано – все це зібрано на одній інтерактивній карті на сайті «Антикорупційна карта ремонтів».

Мапа успішно працює вже кілька років, на ній розміщена інформація з 2016 року. Дані на неї в автоматичному режимі підтягуються із системи закупівель «Прозорро».

– Користувачі можуть знайти адресу ремонту, який має виконуватися, перевірити інформацію про ремонт і в разі потреби залишити скаргу, – розповіла під час онлайн-брифінгу Юлія Гречка, голова Правління ГО «Антикорупційний штаб». – Також користувачі можуть обирати геозони, які їх цікавлять, і як тільки по цій території з’явиться новий договір на ремонт, на пошту користувача надійде повідомлення. Крім того, якщо користувач помітив на карті помилку, він може запропонувати своє виправлення.

Як зазначив виконавчий директор громадської організації «Антикорупційний штаб», котра й розробила карту, Сергій Миткалик, ситуація в Ужгороді має кращий вигляд, ніж у багатьох інших містах: роботи в нашому обласному центрі виконує ціла низка різних підрядників, тоді як є міста, де до 80% робіт виконує один виконавець.

– Починаючи з 2017 року, Ужгородська міська рада уклала 1,1 тис. договорів на різні ремонти і виділила на це майже 725 млн грн. У топі найдорожчих ремонтних робіт в Ужгороді перше місце посіла площа Петефі, на реконструкцію якої було виділено 60,6 млн грн. На другому місці – капремонт вулиці Гагаріна (38,3 млн грн).Третє місце посіла вулиця Собранецька (34,1 млн грн). Найбільше коштів було виділено у 2019 році – 233 млн грн. У 2020 – 95 млн грн. До прикладу, в Мукачеві за три роки було виділено 604 млн грн. У топі найдорожчих ремонтів лідирують: поліклініка ЦРЛ, Палац культури і мистецтва, ДЮСШ, – зазначив Сергій Миткалик.

У свою чергу міський голова, який також брав участь в онлайн-брифінгу, наголосив на тому, що найбільша увага в Ужгороді приділялася площі Петефі, яка взагалі ніколи не ремонтувалася.

– Чому такі кошти? Бо йдеться про заміну усіх інженерних мереж. Проводилися вони ще тоді, коли Закарпаття було у складі Австро-Угорщини та Чехословаччини. Багато робіт по реконструкції не видно, оскільки вони «сховані» в землі: заміна водопровідної та каналізаційної мережі, газо- та електропостачання. Часто коли ти приступаєш до реконструкції, то в процесі бачиш, що проєкт доводиться коригувати. А це додаткові кошти, – наголосив міський голова.

Загалом Богдан Андріїв позитивно оцінив онлайн-платформу «Карти ремонтів» та пообіцяв розмістити доступ до неї на сайті Ужгородської міської ради.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини