20261
15:21 11.062020

Аби запустити аеропорт «Ужгород» потрібно 350 млн грн

Економіка 11055

Аеропорт «Ужгород» має великі перспективи і вже незабаром може запрацювати. Про це під час брифінгу повідомив голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

За словами очільника краю, днями Кабмін ухвалив проект договору зі Словаччиною щодо використання повітряного простору в аеропорту «Ужгород». Підписання такої угоди нарешті дозволить летовищу повноцінно приймати та відправляти рейси.

Нагадаємо, аеропорт розташований безпосередньо біля словацького кордону, і для зльоту та посадки в Ужгороді літаки повинні заходити в повітряний простір Словаччини. У 2016 році закінчився строк дії міжурядової угоди між Україною та Словаччиною, яка регулювала це питання, а нової ще не підписали.

– Обласний центр має мати свій аеропорт. Це питання особисто взяв під контроль Президент України. Сподіваємося, що нам вдасться залучити інвесторів для спільного викристання аеропорту. Хочемо збудувати на його базі вантажний термінал, а також сучасний аеровокзал, – резюмував Олексій Петров.

Для того, аби аеропорт повноцінно запрацював потрібно щонайменше 350 млн грн. 

За словами очільника Закарпатської ОДА, це не є велика сума для європейських інвесторів, які б могли взяти його під спільне використання. На сьогодні аеропорт немає таких сервісів, як: заправка, антикрига, мобільна вбиральня. Тому звужений тільки на внутрішні рейси, які є абсолютно нерентабельними. 

– Я впевнений, щодо можливості інвестування цього аеропорту, аби вийти на міжнародні рейси, – наголосив Олексій Петров. 

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах