20219
20:12 5.062020

Легка промисловість області

Економіка 12167

Однією з провідних галузей економіки області є легка промисловість, яка покликана задовольняти потреби наших громадян товарами широкого вжитку та сприяти поліпшенню якості життя.

За обсягами виробництва вагомими підприємствами галузі є товариства з обмеженою відповідальністю “Укран Абітекс”, “Мукачівська швейна фабрика”, “Новітекс”, “Мільтекс-Україна”, “Сандерс-Виноградів ГМБХ”, ПАТ “Ужгородська швейна фабрика”, ПАТ “Мукачівська трикотажна фабрика “Мрія”, ВТШП “Копанські джерела”, ПАТ “Гроно-Текс”.

У 2019р. індекс обсягу виробництва промислової продукції на підприємствах з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, порівняно з 2018р., склав 84,3%. Великими, середніми та вагомими за обсягами малими підприємствами легкої промисловості протягом минулого року реалізовано продукції на 1325,7 млн.грн, що становить 5,5% загальнообласного промислового обсягу.

У текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів за січень–квітень 2020р., порівняно з січнем–квітнем 2019р. індекс промислової продукції становив 68,8%, зокрема, у текстильному виробництві – 78,0%, виробництві одягу – 66,2%, виробництві шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – 76,2%.

Впродовж січня–квітня п.р. підприємствами легкої промисловості реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на суму 385,3 млн.грн.

Ірина Панчук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах