20195
18:57 4.062020

Платникам про можливість електронної комунікації з органами ДПС

Економіка 6124

У ГУ ДПС у Закарпатській області нагадують, що у платників є можливість подавати до контролюючих органів електронні документи засобами телекомунікаційного зв’язку з дотриманням вимог Податкового кодексу України та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, що затверджений наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (далі – Порядок № 557).

Електронні форми документів платники можуть знайти на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність>Платникам податків про електронну звітність>Інформаційно-аналітичне забезпечення>Реєстр форм електронних документів.

Зауважимо, що згідно з п. 1 розділу ІІІ Порядку № 557 юридичні особи, самозайняті особи, податкові агенти, контролюючі органи, органи державної влади, органи місцевого самоврядування набувають статусу суб’єкта електронного документообігу з дати укладення Договору про визнання електронних документів (далі – Договір) шляхом приєднання до нього на підставі Заяви про приєднання до Договору у порядку, визначеному розділом ІІІ Порядку № 557.

Пунктом 5 розділу ІІІ Порядку № 557 підписана Заява про приєднання до Договору (ідентифікатор форми F/J1392001) шифрується з дотриманням вимог до форматів криптографічних повідомлень, затверджених в установленому законодавством порядку, та направляється протягом операційного дня у визначеному форматі (стандарті) засобами телекомунікаційного зв’язку до контролюючого органу за основним місцем обліку автора.

Повідомляємо, що підготувати, заповнити та надіслати електронні документи можна скориставшись електронним сервісом «Електронний кабінет» (режими «Заяви, запити для отримання інформації» та «Введення звітності»), вхід до якого здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний веб-портал ДПС.

Відділ комунікацій

ГУ ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах