20048
19:33 26.052020

В Ужгороді починають реалізацію ще одного грантового проєкту

Економіка 20304

В Ужгороді починають реалізацію ще одного грантового проєкту – «SUMCITYNET: міста за покращення доступності і кліматично-сталу міську мобільність»

Як ми уже повідомляли, це спільний грантовий проєкт з Агентством сталого розвитку Карпатського регіону «ФОРЗА», Агенцією регіонального розвитку міста Жешув (Польща), ГО «Білоруський союз транспортників» та виконкомом міськради Пінська (Білорусь). Можливість розширити співробітництво у рамках проєкту Ужгородська міська рада отримала завдяки співпраці з «ФОРЗОЮ», яка є головним партнером. До слова, це перший проєкт Ужгорода з білоруськими партнерами, раніше були тільки двосторонні грантові проекти українсько-польського партнерства. Підписали партнерську угоду у квітні минулого року Ужгородський міський голова Богдан Андріїв та голова ГО «ФОРЗА» Леся Лойко.

Загальний бюджет проєкту – 518,3 тис. євро. Мета – підготовка Плану сталої мобільності міста, який стане складовою транспортної моделі, рівномірний розподіл міського простору між автомобілістами, велосипедистами й пішоходами.

В Ужгороді, зокрема, мають влаштувати 5 піднятих пішохідних переходів, 20 понижень тротуарів на виході на пішохідні переходи для осіб з обмеженою мобільністю, проведуть реконструкцію 5 пішохідних переходів, облаштувавши їх тактильними направляючими лініями для осіб із вадами зору. Також зроблять парклети у 5 локаціях поблизу основних транспортних вузлів, облаштують криті велосипедні парковки, встановлять 7 інформаційно-туристичних панелей.

Планується введення інноваційних транспортних рішень – розробка мобільного додатку “Велосипедний Ужгород” для інформування про велосипедні парковки, велосипедні магазини, дружні велосипедні кафе, місцеві визначні пам’ятки для відвідування під час велосипедних подорожей.

Також у рамках проєкту в Ужгороді встановлять відеокамери на головних вулицях, проаналізують сучасний стан системи міського громадського транспорту, проведуть онлайн-опитування громадськості щодо потреб та проблем мобільності, структури переміщення громадян, частки використовуваного транспорту тощо. Вступна конференція для представлення цілей проєкту та діяльності зацікавленим сторонам і громадськості з усіх країн-партнерів – Польщі, Білорусі та України – запланована також в обласному центрі Закарпаття.

Проєкт реалізується в рамках програми транскордонного співробітництва Польша-Білорусь -Україна ЄІСП на 2014-2020 рр.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини