19879
14:54 8.052020

На ринках Ужгорода вже продають закарпатську полуницю. ФОТО

Економіка 5938

На ринках Ужгорода вже продають полуницю, яку виростили закарпатці у тепличних умовах. За кілограм стиглих ягід правлять 100-150 грн. Найвища ціна – на добірні.

7 травня. Зелений ринок на пл. Корятовича. Полуницю продають на декількох торгових точках. Ароматна – пахне так, що аж слина тече.

На початку першого ряду біля входу молодий чоловік у чорній масці торгує різними фруктами. Полуниця у прозорій пластиковій тарі розміщена спереду. Продавець нахвалює свій товар:

– Ягоди з Доброні, файні, добрі, пахучі. Понюхайте і одразу вчуєте, що то наші ягоди. Ті, що взимку продавав із-за кордону, то не мали такого аромату, ані смаку. Так що купуйте і не вагайтеся, – наполегливий такий. За кг править 120 грн.

На другому центральному ряді дівчина в білій масці та окулярах торгує полуницею. Ягоди як намальовані.

– Ягоди з Виноградова. Уже тиждень торгуємо. Ціна впала. Ці великі стиглі по 140, ці – по 120, а ці дрібні – по сто, – показує на товар.

Жінка у стальному плащі просить зважити добірних ягід на сотню. – Сину купую. Я у вас купувала декілька днів тому, хороші, смачні, – каже пані.

На ринку «Білочка» полуницю продавали тільки в одній торговій ятці. За кг правили 120 грн.

Серед покупців полуниця не користується попитом.

– 120 грн. недорого, але без ягід можна обійтися. Купуємо під час сезону, коли дешевше і їмо від пуза та робимо консервації, – розповіла кореспонденту «Карпатського об’єктиву» пані Єлизавета.

– Хочеться ягід, але мусай на всьому економити, бо гроші та запаси закінчуються. Ми обоє з чоловіком лишилися роботи, а троє неповнолітніх дітей треба годувати, – зізналася Світлана Василівна.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах