19870
22:01 7.052020

Обласна комісія схвалила перелік соціальних об’єктів, що фінансуватимуться з ДФРР

Економіка 7817

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров провів засідання комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2020 році. До участі в ньому долучилися заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк, представники облради – депутат Мирослав Білецький, Ернест Нусер та керуючий справами виконавчого апарату Юрій Гузинець, керівники департаментів фінансів, економічного розвитку і торгівлі ОДА, голова громадської організації «Спілка підприємців Закарпаття»   Михайло Гриньо, голова Правління Закарпатського регіонального відділення Українського Союзу промисловців і підприємців Олексій Кіндрат та ін.

На порядок денний винесено питання щодо визначення переліку проєктів, уточнення розподілу коштів, які виділено для Закарпаття з ДФРР.

Як поінформував начальник управління стратегічного планування та моніторингу соціально-економічного розвитку департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Любомир Багрій, доведений обсяг фінансування для Закарпатської області складає 186,5 млн грн, з яких 108,7 млн грн – перехідні 14 проєктів та 77,7 млн грн – залишок коштів на конкурс.

Посадовець озвучив, які проєкти включено до перехідних. Зокрема, капітальний ремонт лікувального корпусу з провадженням заходів з енергозбереження Свалявської ЦРЛ з обсягом фінансування за рахунок ДФРР 8,4 млн. Далі – реконструкція будівлі дитячого садочка в с.Тарасівка, що на Тячівщині, для розміщення дошкільного навчального закладу. Цьогоріч для завершення цього проєкту необхідно 5 млн грн. Наступний об’єкт – добудова лікарської амбулаторії з перепрофілюванням під навчальний заклад Тернівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тячівського району. Для завершення будівництва треба понад 4,7 млн грн.

Відтак, сума коштів для 17 перехідних проєктів складає 126,9 млн грн. Для переможців конкурсу «Всеукраїнського громадського бюджету» в межах фінансування бюджетної програми ДФРР у 2020 році передбачено 1,8 млн грн. Залишок коштів, які будуть спрямовані на конкурсних засадах – 57,6 млн грн, враховують пріоритети Бюджетного Кодексу України та Програми Президента України «Велике будівництво».

Насамкінець Любомир Багрій повідомив, що залишок коштів буде розподілено серед 6 проєктів, з яких половину на спортивну інфраструктуру (29,9 млн грн), інну половину – енергозбереження у закладах освіти та охорони здоров’я (27,7 млн грн). Посадовець підкреслив, що перевага надається школам, дитсадочкам та спортмайданчикам. Підхід комісії під час конкурсного відбору – найвищі бали та значимість обєктів, які заплановано здати в експлуатацію до кінця цього року.

Олексій Петров наголосив, що зараз першочерговим є завдання підготувати повний пакет документів по всіх об’єктах, що увійшли до переліку, для подання на розгляд Мінрегіону. Він також підкреслив, що на вимогу Уряду до 5 травня п.р. всі ОДА мають подати визначені проєкти, схвалені обласною комісією.

Розглянувши та обговоривши запропонований перерозподіл, члени комісії підтримали його більшістю голосів.

Пресслужба ОДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах