19827
21:52 5.052020

Вимоги протиепідемічних заходів виконуються не на всіх агропродуктових ринках області

Економіка 3615

На Закарпатті регулярно проводяться обстеження агропродовольчих ринків краю, у ході яких фахівці ГУ Держпродспоживслужби області вивчають питання дотримання вимог протиепідемічних заходів.

Також налагоджена спільна з представниками органів місцевої влади робота щодо приведення вказаних ринків відповідно до вимог, встановлених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 27 квітня 2020 року № 14.

Уже протягом перших днів травня вдалося здійснити 50 таких обстежень, за результатами яких визначалось, чи може той або інших агропродовольчий ринок під час карантину проводити господарську діяльність.

На жаль, адміністрація та керівництво не всіх ринків подбали належним чином про їх готовність. За словами начальника ГУ ДПСС краю Івана Гуледзи, під час перевірки 12 ринків на трьох з них посадовці ГУ ДПСС виявили певні порушення, були складені та надані приписи на обов’язкове усунення цих недоліків, а також поінформовані органи місцевої влади та Національної поліції.

В основному порушення стосувались непроведення дистанційного вимірювання температури, відсутності дозаторів з антисептиками на кожному вході (в’їзді) та наявності неконтрольованої стихійної торгівлі на прилеглій до ринку території.

Для своєчасного та оперативного обміну інформацією проводиться щоденний збір даних: про дотримання операторами ринку протиепідемічних вимог під час карантину та щодо роботи на агропродовольчих ринках державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи.

Водночас посадовці ГУ ДПСС продовжують проводити заходи контролю роботи агропромислових ринків на підставі окремого розпорядження та з метою стабілізації епідемічної ситуації, інформує Держпродспоживслужба.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах