19771
22:16 29.042020

Закарпатські аварійники цього року виїжджали на виклики більше 4000 разів

Економіка 3823

1200 виїздів на виклики здійснили аварійні бригади АТ «Закарпатгаз» з початку запровадження карантину. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість викликів зменшилася майже удвічі.

Загалом з початку цього року закарпатські аварійники виїжджали на виклики понад 4 тисячі разів. Диспетчери аварійної служби працюють цілодобово, приймаючи дзвінки за номером 104.

“Найчастіше виклики стосуються підозр на витоки газу. Як тільки у помешканні відчувається запах газу (а точніше, одоранту, який додають в газ для того, щоб його можна було ідентифікувати), слід негайно дзвонити у аварійну службу. Допоки аварійна бригада їхатиме на виклик, диспетчер розповість, як діяти до їхнього прибуття”, — пояснив головний інженер АТ “Закарпатгаз” Віктор Водзінський.

Сьогодні в АТ «Закарпатгаз» на постійній основі працює 11 аварійних бригад. Всі працівники пройшли інструктаж і, виїжджаючи на виклики в умовах карантину, дотримуються усіх санітарних вимог. Тому, коли потрібно проводити роботи безпосередньо у помешканні заявника, фахівці аварійно-диспетчерської служби обов’язково одягають засоби індивідуального захисту. А саме: спеціальний захисний костюм, маску, захисний щиток для обличчя і одноразові гумові рукавички. Усім цим забезпечені бригади усієї області.

Після кожної зміни обов’язково обробляються антисептичними засобами інструменти та службові автомобілі. “Таким чином, щоденна робота аварійників стає в рази складнішою, але не припиняється. Працюють 24/7”, — підсумував Віктор Водзінський.

Водночас, споживачам, які в цей період викликають аварійників газової служби, треба чітко усвідомити важливість дотримання протиепідемічно-санітарних вимог. А у разі симптомів захворювання попередити про це спеціалістів, які приїхали за викликом, і забезпечити їм доступ до помешкання, уникаючи прямого контакту із людиною, що має такі симптоми. Нагадаємо, виклики аварійної служби Закарпатгазу та робота аварійників є для споживачів безкоштовними. Кошти для цієї діяльності закладені у тарифі на розподіл.

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах