19624
12:54 15.042020

За перший квартал 2020-го закарпатці сплатили 72,4 млн грн збору на армію

Економіка 3102

На потреби українського війська платники податків Закарпатської області спрямували 72,4 млн грн військового збору впродовж січня-березня 2020 року. Надходження платежу перевищило сплату першого кварталу минулого року на 5,2 млн грн, або 107,7 відсотків. У березні цього року наші краяни сплатили 23,5 млн грн цього збору.

Фахівці органів ДПС Закарпаття переконані, що стабільне надходження військового збору – результат відповідальної позиції працедавців нашого краю. Адже вони, гідно оплачуючи роботу своїх працівників, своєчасно перераховують податкові платежі. Відтак держбюджет стабільно отримує кошти для підтримки армії.

Варто пам’ятати, що лише той, хто працює офіційно й отримує легальні доходи, сплачує відрахування на потреби армії, так як військовим збором оподатковуються доходив, в тому числі у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Відтак платники, які бажають підтримувати армію, повинні дбати про отримання легальних доходів.

Довідково: військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету, при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків, є роботодавці, повідомляє відділ комунікацій ГУ ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах