19583
19:16 9.042020

Плюс 3 млн гривень на боротьбу з коронавірусом: в Ужгороді відбулося позачергове засідання сесії

Економіка 7588

У четвер, 9 квітня, відбулося позачергове засідання сесії Ужгородської міської ради. Депутати зібралися, аби вирішити нагальні питання міста, зокрема дофінансування медичної галузі.

Враховуючи ситуацію з поширенням COVID-19, для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусу, додатково виділено кошти медзакладам міста на придбання дезінфікуючих засобів, антисептиків, засобів індивідуального захисту, перевезення медичних працівників тощо. 

Таким чином, міська дитяча лікарня отримає додатково – 745 тис 700 грн; міська центральна клінічна лікарня – 1 млн 371 тис 32 грн; пологовий будинок – 300 тис грн; Центр первинної медико-санітарної допомоги – 175 тис грн; поліклініка – 614 тис 500 грн.

Також внесли на позачерговій сесії зміни і до Програми додаткових гарантій соціального захисту громадян на 2020-2022 р. Відповідно до змін, департаменту праці та соціального захисту населення додатково виділено із міського бюджету 700 тис грн на придбання продуктових наборів соціально незахищеним ужгородцям.

Не забули депутати і про підприємців. Загалом було прийнято рішення на період з 17 березня 2020 р. до завершення карантинних заходів на території Ужгорода звільнити орендарів від орендної плати за користування майном територіальної громади міста та плату за тераси.

Рішення не поширюється на об’єкти комунальної власності, які використовуються орендарями для роздрібної торгівлі продуктами, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, аптек. Також платників єдиного податку І та ІІ груп, яким заборонено працювати на період карантину, звільнили від сплати єдиного податку за квітень. 

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах