19498
19:00 2.042020

Щодо платної парковки на вулиці Фединця в Ужгороді

Економіка 6495

к інформує департамент міського господарства Ужгородської міської ради, 22 лютого 2018 року рішенням міської ради № 1002 визначено перелік майданчиків для платного паркування, в т.ч. відомості про їх місцезнаходження, загальну площу, кількість відведених місць для паркування (https://rada-uzhgorod.gov.ua/…/1002-vid-22-02-2018-pro-mist… ).

Організацію і функціонування платних парковок на територій міста забезпечує виконавчий комітет Ужгородської міської ради і оператори на підставі укладених договорів на функціонування платної парковки та схем майданчиків для паркування.

30 серпня 2019 року у газеті «Закарпатські оголошення», яка виходить на території Закарпатської області, а не тільки міста (щоб інформувати більшу кількість людей), розміщено оголошення про проведення конкурсу на право надання послуг з платного паркування.
Інформування про проведення конкурсу проводилося і через сайт Ужгородської міської ради https://rada-uzhgorod.gov.ua/…/oholoshennia-pro-provedennia…

7 жовтня 2019 проведено конкурс на право надання послуг з платного паркування на території майданчика на вул. Олександра Фединця: 133 місця – звичайні, 15 місць – для водіїв з інвалідністю. Підприємець Жулканич Р.В. запропонував найнижчий тариф серед інших учасників – 15 грн./година (вартість послуг з користування майданчиками для платного паркування складається з економічно обґрунтованих витрат оператора, пов’язаних із утриманням таких майданчиків – Постанова КМУ 03.12.2009 №1342).

Вулиця Олександра Фединця забудована переважно нежитловими приміщеннями, затор створюють мікроавтобуси, вантажівки, коли працює ринок і підприємці залишають там свої авто майже на цілий день.

Міська рада передбачила безкоштовний заїзд та стоянку для ужгородців, які проживають у будинках, розташованих на території парковки або в її межах (периметр доступності – 50 м) та для підприємців, які здійснюють завіз продукції (на певний погоджений час).

Наразі здійснюються підготовчі роботи:
– Наноситься завчасно, до запуску платного паркувального майданчика, розмітка. Оскільки саме зараз на вулиці відсутні машини, що дозволяє безперешкодно нанести фарбу.
– Встановлюються інформаційні стенди. Вони закриті плівкою і будуть відкриті в день запуску платного майданчика.
– Дорожні знаки, які наразі забороняють паркування, продовжують діяти до моменту встановлення на їх місці відповідно інших дорожніх знаків, які інформуватимуть про платне паркування.

З моменту запуску платного майданчика оператор паркування сплачуватиме до бюджету міста понад 130 000 грн. на місяць з майданчика на вул. Олександра Фединця (в залежності від встановленої мінімальної заробітної плати) – рішення Ужгородської міської ради 10.07.2018 року № 1151 «Про місцеві податки та збори».

Очікується, що платна парковка запрацює не раніше червня, до того часу проводитиметься інформаційна робота – як міською радою, так оператором, повідомляє департамент міського господарства.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
Всі новини