18988
14:19 22.022020

Український фонд стартапів вручив перші гранти

Економіка 3226

21 лютого 2020 року «Український фонд стартапів», підпорядкований Міністерству фінансів України, вручив перші гранти. З восьми інноваційних проектів, які було відібрано конкурсною комісією та експертами, два отримали по 625 тис. грн, шість – по 1,25 млн грн.

Першими переможцями стали:

BioBin – мобільний додаток для зменшення впливу на довкілля завдяки кращому управлінню споживанням та відходами.

Pytag – торгово-аналітична платформа для торгівлі зерном, яка використовує унікальні алгоритми для збору та обробки всіх доступних цифрових даних про ринок торгівлі зерном, щоб знайти найкращі торгові пропозиції для продавців та покупців, а також включає необхідні супутні сервіси.

GeoDesign – аналітичний онлайн-сервіс що надає інформацію про переваги та ризики відкриття магазину/кафе/перукарні або інших закладів в залежності від локації.

FRAMIORE – український сталий бренд жіночого одягу з власним швейним виробництвом та R&D центром по дослідженню, розробці та інноваціям текстильних виробів та технологій.

Правомен – повністю автоматизований помічник з побутових юридичних питань, націлений на надання юридичних консультацій, формування документів, а також роз’яснення для населення можливостей та ефективності е-сервісів, створених державою.

FieldBI – комплексна інтегрована інформаційно-аналітична система підтримки рішень з управління землями сільськогосподарського призначення.

BIOC – технологія нанополімеризації, що дозволяє на молекулярному рівні зв’язати крохмаль та отримати біокомпаунд (або біопластик) з високими фізікомеханічними властивостями.

AeroDrone – впроваджує комплексні рішення на базі безпілотних літаків, які є лідером з корисного навантаження та тривалості польоту, що забезпечує ефективне виконання різних галузевих завдань.

«Наш стартап вирішує багато проблем, зокрема, проблему захисту рослин, адже один наш безпілотник по ефективності здатний замінити три стандартних обприскувача, і коштує це в 10 разів дешевше. Ми впевнені, що підтримка стартапів з боку держави стане в Україні трендом. Дякуємо Уряду, Мінфіну та Оксані Маркаровій за таку необхідну ініціативу та реалізацію цього проекту», – сказав Юрій Педерій з команди стартапу AeroDrone.

Фінансування інноваційних рішень – один з важливих кроків з підтримки економічного зростання нашої держави. Підтримка новітніх технологій допоможе бізнесу ставати високотехнологічним та ефективним, а стартапам дасть простір для реалізації ідей, в першу чергу, в Україні.

Це перше грантове фінансування, але не останнє – 25 лютого 2020 року відбудеться другий відбір проектів. На підтримку інноваційних проектів в 2020 році планується направити 240 млн грн.

Український фонд стартапів (USF) – це державний фонд, започаткований за ініціативою Кабінету Міністрів України. Місія фонду – підтримувати інноваційні проекти та допомагати талановитим українським підприємцям створювати успішні глобальні компанії. 2 грудня 2019 року фонд розпочав прийом заявок на фінансування проектів. За три місяці близько 100 експертів розглянули понад 300 заявок. Загалом до фонду надійшли заявки від більше 1200 проектів, інформує kmu.gov.ua.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах