18747
10:54 24.012020

В Ужгороді відбувся тренінг про бухгалтерський облік в ОСББ

Економіка 4064

Навчальний тренінг «Бухгалтерський облік в ОСББ» відбувся днями в Ужгородській міській раді у рамках реалізації проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES). У тренінгу взяли участь бухгалтери та голови ОСББ, для яких ця тема актуальна та які хотіли отримати знання з фінансового планування, документообігу і звітності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Своїм практичним досвідом і знаннями ділилася бухгалтер ОСББ «Наш Дім – Ужгород» Ярослава Щерба. Відповідали на різні питання щодо діяльності і розвитку ОСББ координатор ПРООН із досягнення цілей сталого розвитку в Закарпатській області Любов Павлович та начальник відділу експлуатації житлового фонду та інженерних мереж департаменту міського господарства Ужгородської міськради Марина Куберка.

Марина Куберка, зокрема, повідомила, що на сьогодні в Ужгороді зареєстровано 403 ОСББ, які створено у 420 багатоквартирних будинках. За 2019 рік зареєстровано 33 нові об’єднання. До речі, за площею житлових будинків ОСББ до загальної житлової площі в місті Ужгород займає передові позиції в Україні.

У минулому році із бюджету міста було відшкодовано 46 ОСББ по 40% тіла кредиту за Програмою «Теплий дім» на впровадження енергозберігаючих заходів у будинках на загальну суму близько 3 млн грн. У 34 житлових будинках ОСББ проводився капітальний ремонт. На ці роботи із бюджету міста виділили близько 8 млн грн, що складає 83% коштів, які спрямували минулоріч в Ужгороді на капремонт житлових будинків. Зокрема, зроблено капремонти покрівель 19 житлових будинків ОСББ, водопровідно-каналізаційних мереж в 11 будинках, відремонтовано електрощитові та електромережі, проведено інші роботи. За Програмою виготовлення технічної документації було виготовлено 10 інвентарних справ на будинки ОСББ на суму 100 тис. грн., повідомляє пресслужба Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах