18548
19:08 23.122019

На пункті пропуску “Краковець-Корчова” на Львівщині запрацював сканер для вантажних транспортних засобів та контейнерів

Економіка 5062

Сьогодні, 23 грудня, на пункті пропуску митного поста “Краковець-Корчова” відбулось відкриття скануючої системи для вантажних транспортних засобів та контейнерів.

Присутній на відкритті очільник Державної митної служби України Максим Нефьодов зазначив: “На митному посту “Краковець-Корчова ми запустили роботу ще однієї скануючої системи для вантажних транспортних засобів та контейнерів. Наразі маємо 7 стаціонарних сканерів на митних постах, застосування яких суттєво скоротить час на перевірку вантажних авто, підвищить ефективність боротьби з порушеннями митних правил та сприятиме збільшенню надходжень до Державного бюджету”.

Для сканування автомобіль має заїхати у спеціально обладнане приміщення, де і відбувається сканування  вантажівки у декількох проекціях. Дані скануючої системи на пункті пропуску передаються до центрального апарату Держмитслужби в електронному вигляді.

Оскільки сканування відбувається без фізичного огляду посадовими особами митниці, час на перевірку вантажу скорочується в 10 разів.

Скануюча система для перевірки великогабаритних вантажів працюватиме паралельно з транспортними рентгенівськими установками для перевірки багажу пасажирів.

Наразі 7 скануючих систем для вантажних транспортних засобів та контейнерів працюють у тестовому режимі на пунктах пропуску в Ягодині, Краковці, Раві Руській, Шегинях, Ужгороді, Чопі, Порубному.


Пресслужба Державної митної служби України

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах