18498
21:32 17.122019

До квітня 2020 року визначено гарантовану ціну на газ для закарпатців

Економіка 10586

Для закарпатців – гарантована ціна на газ із нового, 2020-го. Сталу ціну на перший квартал та квітень наступного року визначив НАК «Нафтогаз України» — в Уряді передбачили держпрограму. Аби споживачі у побуті не відчули суттєвих ринкових коливань і могли прогнозувати власні витрати за газ взимку.

Вікторія ТОМИНЕЦЬ

директорка ТОВ «Закарпатгаз Збут»

Роздрібна ціна на газ для населення гарантована на 1 квартал + квітень, тобто до 1 травня, становить 6, 76 грн за 1 куб. м. Треба наголосити, що це ціна виключно газу як товару, без доставки цього товару. Згідно з інформації на сайті НАК «Нафтогаз-Україна» ця ціна є законтрактована НАКом на найбільшому європейському хабі для 1 кварталу та є сталою та гарантованою.

Потрібно зазначити, що вартість доставки газу (плюс до визначеної фіксованої ціни) коливатиметься орієнтовно у межі 2 грн за кубометр. Але наразі гарантована ціна на перший квартал та квітеньзбігається з місячною ціною на січень 2020 року. Втім, тариф змінюється щомісяця, і не відомо, скільки коштуватиме газ у наступні місяці.

Вікторія ТОМИНЕЦЬ

директорка ТОВ «Закарпатгаз Збут»

Такі споживачі, які хочуть відмовитися від гарантованої ціни на квартал і хочуть проживати з ціною в періоді помісячної оплати, вони мають звернутися до постачальника послуг і написати відповідну заяву. Зробити це можна тільки до 24 грудня. Відмовившись від гарантованої ціни, оплачувати доведеться за місячної. Вона наразі відома тільки на січень 2020-го і залежатиме від цін на газ для промисловості, формуватиметься за ринковими умовами, які будуть діяти, відповідно, в січні, лютому та березні місяці.

Подати заяву на відмову від гарантованої та отримувати газ за ціною, яка визначається щомісячно, можна до 24 грудня 2019-го особисто в Центрах обслуговування клієнтів або онлайн в «Особистому кабінеті» на сайті 104.ua. У випадку обрання фіксованої ціни, жодних додаткових документів із постачальником газу укладати не потрібно, рахунки споживачі отримуватимуть автоматично із гарантованою вартістю, починаючи з 1 січня 2020 року.

uzhinform.com

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах