18207
15:29 19.112019

На Мукачівщині збудували сонячну електростанцію

Економіка 6071

У Нижньому Коропці Мукачівської міської ОТГ на завершальній стадії будівництво двох сонячних електростанцій загальною потужністю 24 МВт.

Це одна з найпотужніших сонячних електростанцій в області, вона складається з понад 72 000 панелей, цього достатньо аби забезпечити електрикою до прикладу все місто Мукачево, – розповідає представник компанії ТОВ «Геліос Стратегія» (м.Дніпро), яка займається будівництвом об’єкту Сергій Носа. Чоловік каже, інвесторами проекту загальна вартість якого близько 24 млн. доларів є корейська компанія GS Engineering & Construction Co.

Щороку дві сонячні електростанції вироблятимуть близько 24 МВт електроенергії яку продаватимуть за «зеленим» тарифом. Розмістили СЕС на 45 гектарах землі у селі Нижній Коропець на місці закинутого, зарослого бур’яном пустиря. Будівництво сонячних електростанцій економічно вигідне і для громади села, адже це створить додаткові робочі місця та надходження в бюджет – розповідає в.о. старости села Нижній Коропець Магдалини Молнар.

Щороку в бюджет громади буде надходити 1,5 млн гривень від оренди землі, які планують вкладати в розвиток села. В подальшому на об’єкті планується працевлаштувати на постійній основі близько 20 чоловік. Також за кошти інвесторів в селі відремонтують дорогу протяжністю 850 метрів. Вже наступного року сонячна електростанція запрацює на повну потужність.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах