18194
17:01 17.112019

Бажання зекономити на неоформлених працівниках дорого коштуватиме підприємцеві з Тячівщини

Економіка 4104

Фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Закарпатській області нещодавно проінспектували одне з кафе на Тячівщині. У ході цього контрольного заходу виявилося, що троє найманих працівників виконували тут обов’язки продавця та підсобних робітників неофіційно. Про це вони, зокрема, повідомили у своїх письмових поясненнях.

Кожен, правда, вказав різний термін перебування на роботі. Продавчиня, наприклад, зауважила, нібито протягом двох тижнів підміняла основну працівницю, а різноробочі «допомагали» власнику – хто день, хто майже тиждень.

В Управлінні Держпраці у Закарпатській області днями відбувся розгляд цієї справи. Однак власник кафе, незважаючи на те, що був належним чином повідомлений, на розгляд не з’явився.

Отож на підставі акта, складеного за результатами заходу державного контролю за додержанням законодавства про працю, у ході якого були виявлені факти використання праці неоформлених працівників, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України, в Управлінні Держпраці у Закарпатській області була винесена постанова про накладення на підприємця, власника вказаного кафе, штрафу в розмірі триста сімдесят п’ять тисяч п’ятсот сімдесят гривень, інформує Управління.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах