1803
20:21 16.082016

Вишково підписало угоду про співпрацю з угорським містом Федьвернек

Економіка 3450

Цими днями у рамках робочого візиту Вишківський селищний голова побував в угорському місті Федьвернек.

13876297

Очільники двох населених пунктів говорили про актуальні питання у різних галузях комунального господарства, культури, оздоровлення.

-Ласло Тотар – унікальний мер – трудоголiк. Він сам сідає за кермо техніки, з якою працюють комунальники, не цурається косити газони та оглядати тваринницький сектор, – розповів для редакції новин «Карпатського об’єктива» очільник Вишкова Ярослав Гайович. – Ми обмінялися делегаціями та підписали договір про дружбу та спiвробiтництво. Загалом вдалося побачити багато цікавого і я радий новим знайомствам.

Слід зазначити, що вишківчани, перш за все, зацікавлені у співпраці у мистецькій сфері, зокрема, це стосується виступів творчих колективів, підвищенні рівня майстерності гуртів та індивідуальних виконавців. Також цікавить закарпатців відпочинок дітей в Угорщині… і не тільки.

-Нам не вистачає техніки, зокрема, газонокосилок, транспортних засобів для комунального господарства, асфальтування вулиць. У Федьвернеку все це є. Вони мають машину, яка переплавляє асфальт і латає всі вибоїни на дорогах. Тобто, своїми силами мешканці угорського містечка можуть вирішувати такі проблеми, які у нас поки що самотужки долати немає жодного шансу, – наголошує пан Ярослав. – Однак сподіваюся, що це лише тимчасово.

Довідково: Федьвернек – старовинний населений пункт, перші письмові згадки про який датуються 1212 роком. У  містечку добре розвинений аграрний сектор, зокрема, виробництво фруктової і овочевої продукції, скотарство, риболовля.

 

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах