17376
18:18 4.082019

Тарифи на воду в Ужгороді можуть зрости ще майже на третину

Економіка 6253

На жителів обласного центру чекає чергове підвищення вартості за водопостачання та водовідведення. Комунальне підприємство «Водоканал м. Ужгород» уже подало на розгляд відповідні розрахунки. Як розповідає керівництво установи, нові тарифи економічно обґрунтовані: підвищення мінімальної зарплати та ціни за електроенергію. Жителі Ужгорода можуть почати платити за послугу по новій ціні уже цього року.

У Маріуполі – 19 грн. 14 коп., в Ужгороді – 25 грн. 61 коп., а в Кіровограді – 25 грн. 90 коп. Це загальна вартість за кубометр водопостачання та водовідведення. І це три регіони, де ціна за послугу – найдорожча. Найдешевша – у місті Луцьк, де загальна вартість сягає всього 11 грн. 52 коп. Та вже незабаром для жителів обласного центру Закарпаття, цілком ймовірно, вартість води підвищиться ще на близько 30%.

Документи щодо коригування тарифу на 2019 рік та встановлення його на наступний ужгородський водоканал вже подав. Одночасно комунальне підприємство скерувало на погодження й інвестиційну програму за рахунок прибутку та амортизації. Тож ми запитали в ужгородців, чи готові вони платити більше. Відповіді містян різняться і щодо цього, і в питанні якості води в Ужгороді.

Варто додати, що з початку роботи «Водоканал міста Ужгород» недоотримує величезну суму коштів через заборгованість. Тільки юридичні особи та бюджетні організації вчасно розраховуються за водопостачання та водовідведення. Сплата фізичними особами на рівні 80–85 %. А от левову частку коштів майже 20 років боргує Коритнянська сільська рада.

На засіданні міської ради 25 липня депутати прийняли рішення про розструктуризацію боргу сільрадою. Тож за угодою, установа має виплачувати близько мільйона гривень щороку, з урахуванням індексації та відсотків. Сплачувати заборгованість частинами можуть і громадяни.

Отож, якщо регулятор погодить підвищення вартості води, ціна постачання кубометра сягне 20,59 грн., водовідведення – 13,15 грн за куб. Загалом доведеться сплатити 33 гривні 74 копійки.

m-studio.net.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини