16706
19:49 29.052019

Закарпатці можуть передавати показання лічильника газу за допомогою одного з семи сервісів

Економіка 13580

Через кілька днів — перший день літа. А ще це перший день періоду здачі показників лічильників газу. Така вимога міститься у Кодексі газорозподільних систем, затвердженим Постановою НКРЕКП №2494 від 30 вересня 2015 року. Відповідно до неї, кожен споживач природного газу зобов`язаний щомісяця з 1 по 5 число подавати оператору газорозподільних систем показання приладу обліку газу. 

Навіщо передавати показники газу?

Раніше контролер АТ «Закарпатгазу» щомісяця приходив до споживача. В середньому одному працівнику підприємству слід було обійти майже 1000 помешкань. Тепер обовʼязок контролера – навідуватися до споживача один раз на півроку, аби звірити подані показники. За словами старшого майстра групи інспектування Ужгородського відділення АТ “Закарпатгаз” Олександра Кіндяка, вчасне надання показань лічильника газу є запорукою коректного розрахунку плати за спожитий ресурс.

«Якщо людина вчасно, в установлені терміни, передає інформацію про обсяги спожитого газу, то мінімізує наявність неточностей при розрахунку оплати», — зазначив Олександр Кіндяк.

У ТОВ “Закарпатгаз Збуті” додали, що в умовах зміни ціни на природній газ питання вчасної передачі показників — дуже актуальне.

“Для закарпатців ціна у травні становитиме 8,41 грн за 1 м.куб, а у червні — 8,79 грн за 1 м.куб. І щоб за травень закарпатці сплатили за вказаною ціною стільки, скільки спожили, вони зобов’язані передати показники з 1 по 5 червня”, — пояснила керівник Ужгородського відділу реалізації ТОВ “Закарпатгаз Збут” Людмила Сібулатова.

“Особистий кабінет” — зручний сучасний сервіс

Передавати показники можна віддалено і дуже швидко. Для цього створено ряд сучасних сервісів. Один з них — “Особистий кабінет”. У ньому, станом на травень, зареєструвалися  майже 78 тисяч закарпатців. Порівняно із 2015 роком, коли сервіс було запроваджено, кількість реєстрацій зросла у 17 разів.

Через «Особистий кабінет» споживач не тільки може передати показники, але й побачити стан рахунку, свої персональні дані, сформувати та роздрукувати квитанцію, сплатити за спожитий газ онлайн. Також цей сервіс дозволяє подати заявку на виклик майстра чи контролера.

«У травні з 1 по 5 число через «Особистий кабінет» було внесено 22,5 тисячі показників лічильників. В середньому на таку процедуру людині доведеться витратити орієнтовно 2 хвилини. І не потрібно фізично приїжджати в Центр обслуговування клієнтів, витрачаючи час на дорогу та очікування своєї черги”, – пояснила керівниця управління клієнтського сервісу АТ “Закарпатгаз” Тетяна Королович.

Зареєструвати “Особистий кабінет” можна на сайті 104.ua за адресою: https://104.ua/ua/  (кнопка «Реєстрація»).

 

Які ще сервіси можуть використовувати закарпатці для передачі показників лічильника газу?

Передати показання приладу обліку можна і через інші сучасні сервіси. Серед них:

– смс-повідомлення на номер 7104 у наступному форматі: ХХХХХХХХХХ ХХХХХ (у цьому випадку ХХХХХХХХХХ – 10 цифр особового рахунку, ХХХХХ – показання лічильника (до 5 цифр). Зверніть увагу: між особовим рахунком і показаннями лічильника має бути один пробіл);

– телефони Контакт-центру (0312) 48-83-04, (067) 01-03-104 (оператори кол-центру приймають дзвінки щодня з 8:00 до 20:00 без обідньої перерви, в тому числі у вихідні та святкові дні);

– голосове меню IVR (працює цілодобово за номерами контакт-центру (0312-48-83-04, 067-01-03-104) у розділі “2”);

– мобільний додаток 104Mobile. Тестова версія 104Mobile наразі розроблена для мобільних пристроїв, які працюють на операційній системі OC Android (версія 4.1 або вище).

– чат-бот «7104ua» у месенджері Viber. Для роботи з Viber-ботом необхідно бути підписаним на паблік акаунт. Для цього після відкриття профілю Viber-бота на своєму мобільному пристрої натисніть на кнопку “повідомлення”” і Ви автоматично будете підписані. Після цього відкриється контекстне меню, яке містить всі пункти для подальшої роботи з ботом. Зареєструватись можна за допомогою детальної інструкції – https://viber.104.ua/

– електронна пошта (на адресу contact@zk.104.ua слід надіслати номер особового рахунку, прізвище та ім’я, адресу і, звісно, показники лічильника).

 

Прес-служба АТ «Закарпатгаз»

 

 

 

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
5-кілометрова прикордонна смуга. Потрібен спеціальний дозвіл ДПСУ
16:27
«Служба освітньої безпеки» запрацює у школах Ужгорода
16:10
«Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»: презентація в УжНУ
15:57
В Ужгороді вночі з 25 на 26 квітня заплановано тимчасове призупинення водопостачання
15:46
Намагались переплисти Тису: на кордоні затримали групу ухилянтів
15:17
Занизивши митну вартість, українець на кордоні з Угорщиною «позбувся» трактора, вартістю 1,5 млн грн
15:03
У Мукачеві відбулася презентація книжки про туристичні маршрути Закарпаття
14:52
Пізнавальний захід для батьків і дітей «Сімейний фестиваль» пройшов в Ужгороді
13:23
У Іршаві молодиця вкрала у лікарні гроші, а ужгородець поцупив електроплиту та бензопилу
12:22
У суботу в Ужгороді можна буде вакцинуватися та отримати медичні послуги
12:12
Всі новини