16508
09:14 17.052019

Кабмін схвалив 16 проектів регіонального розвитку Закарпаття

Економіка 3176

На засіданні Уряду у середу, 15 травня, схвалено 16 проектів Закарпатської області на загальну суму понад 47 мільйонів гривень державної програми “Державний фонд регіонального розвитку”.

Обласна комісія з відбору проектів спільно облдержадміністрацією у відповідності до норм постанови №196 “Деякі питання державного фонду регіонального розвитку” сформували перелік із 50 проектів регіонального розвитку, які мають бути профінансовані за рахунок коштів державного фонду. Наразі на засіданні Кабінету Міністрів України розглядалися виключно проекти, які були розпочаті в попередні роки та не завершені відповідно до заявок,поданих на участь в конкурсі, або так звані перехідні проекти. Серед прийнятих проектів Закарпатської області – проекти у сфері дорожнього господарства, освіти, берегоукріплення, енергозбереження тощо. Найближчим часом Мінфін має розпочати фінансування коштів за рахунок державного бюджету.

Закарпатській обласній державній адміністрації індикативним показником Мінрегіону у 2019 році передбачено 285 мільйонів гривень для реалізації проектів регіонального розвитку. Обов’язковою вимогою одержання коштів державного бюджету є наявність співфінансування на рівні не менше 10% та відповідність проектів стратегічним документам розвитку області.

Постановою Кабміну також передбачено, що кожна область буде також реалізовувати проекти Всеукраїнського громадського бюджету. Закарпатською облдержадміністрацією розроблено та подано до Мінрегіону порядок відбору таких проектів для затвердження на рівні типового положення для однакових для всіх регіонів умов відбору проектів-переможців. Очікується, що додатковий конкурс проектів буде оголошено у червні, про що облдержадміністрація повідомить органи місцевого самоврядування та виконавчої влади Закарпатської області додатково.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Закарпатець посеред ночі увірвався в будинок односельчанки та пограбував жінку
13:40
Службова недбалість під час ремонту лікарні в Перечині, що обійшлась у понад 300 тис. грн: інженеру з технагляду повідомили про підозру
12:44
На території Чопської лікарні сталася пожежа
12:27
Всі новини