16469
13:13 14.052019

У Словенії  очільники закарпатських громад ознайомилися з вирішенням наболілих проблем

Економіка 3071

З ініціативи Полянського сільського голови Івана Дрогобецького керівники місцевих громад Закарпаття, зокрема Воловецький селищний голова Михайло Попелич, Міжгірський селищний голова Віталій Цімбота, Великоберезнянський селищний голова Богдан Кирлик, виконавчий директор регіональної асоціації органів місцевого самоврядування «Закарпаття – за чисте довкілля» Володимир Суран 10 травня побували у м. Мурска Субота в Словенії, де вивчали організацію роботи сміттєпереробного заводу.

Це сучасне підприємство обслуговує 130 тис. жителів 27 громад сільської території. Працює воно уже 10 років. 80% переробленого сміття відправляють на повторне використання, а відходи дбайливо сортують та відправляють на переробку. З органіки виготовляють компост, який потім використовують як добриво. Щомісяця жителі сплачують три євро за утилізацію сміття, вивіз та захоронення. Завод все сортує сам і продає вторинну сировину.

Однією з ідей, які можуть допомогти в цьому питанні, а водночас і поліпшити екологічну ситуацію, голова Полянської сільради Іван Дрогобецький озвучив будівництво сміттєпереробного заводу на території Полянської громади. За словами очільника Полянськлї ОТГ, один такий завод буде здатен обслуговувати кілька районів області, інформує Закарпатське РВ АМУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах