1633
08:36 9.082016

Як бути закарпатським платникам єдиного податку у випадку перейменування вулиць-податкових адрес

Економіка 2679

2016_01_25_07_26_25

У разі перейменування вулиць на виконання вимог Закону України від 9 квітня 2015 року № 317-VIII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди та їхньої символіки» (далі – Закон) юридичні особи, зареєстровані на день набрання чинності цим Законом, у разі порушення його вимог зобов’язані протягом одного місяця з дня набрання чинності цим Законом привести свої установчі документи, найменування та/або символіку у відповідність із вимогами Закону, повідомила “Карпатському об’єктиву” ДФС у Закарпатській області.

Дані про юридичних осіб, зміни до відомостей про них, установчі документи підлягають державній реєстрації шляхом включення відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр), Реєстр ведеться відповідно до Закону України від 15 травня 2003 року № 755-ІV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (далі – Закон № 755) та є першоджерелом даних про зареєстрованих в Україні юридичних осіб.

ДФС України для виконання покладених повноважень отримує згідно з Законом № 755 відомості з Єдиного державного реєстру. Зокрема, згідно з пунктом 64.1 статті 64 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) взяття на облік за основним місцем обліку юридичних осіб та їх відокремлених підрозділів як платників податків та реєстраційні картки, наданих державним реєстратором згідно із Законом № 755, не пізніше наступного робочого дня з дня отримання зазначених відомостей контролюючими органами.

Відомості про місцезнаходження юридичної особи та про зміну місцезнаходження вносяться до Єдиного державного реєстру (статті 9, 17 Закону № 755). У разі виникнення змін у відомостях про юридичну особу, які містяться у Єдиному державному реєстрі, зокрема щодо її місцезнаходження, а також змін до установчих документів юридичної особи, до державного реєстратора подаються відповідні документи для проведення державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу.

Згідно з пунктами 66.1 статті 66 Кодексу у разі проведення державної реєстрації змін у даних платника податку, які вносяться до Єдиного державного реєстру, зміни до відомостей Єдиного банку даних про платників податків-юридичних осіб вносяться контролюючими органами на підставі даних, отриманих із Єдиного державного реєстру. Отже, у разі зміни даних про місцезнаходження юридичної особи, така особа не подає до контролюючого органу уточнені документи (заяву за ф.№ 1-ОПП) для ведення загального обліку платників податків.

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування, внесення змін до реєстру платників єдиного податку, відмови від застосування спрощеної системи оподаткування тощо суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву. Пунктом 298.3 статті 298 Кодексу встановлено, що в число обов’язкових реквізитів заяви входять відомості про податкову адресу, місце провадження господарської діяльності, зміну податкової адреси, зміну місця провадження господарської діяльності суб’єкта господарювання.

Згідно з вимогами Кодексу в разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності заява подається платниками єдиного податку третьої групи разом з податковою декларацією за податковий (звітний) період, у якому відбулися такі зміни.

Разом з тим, наголошуємо, що платниками єдиного податку першої і другої груп, у разі зміни податкової адреси суб’єкта господарювання, місця провадження господарської діяльності, видів господарської діяльності заява подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах