16266
20:20 25.042019

Депутати обласної ради підтримують розвиток прикордонної інфраструктури краю

Економіка 3429

На пленарному засіданні 14-ої сесії облради депутати ухвалили рішення «Про внесення змін до Програми розвитку прикордонної інфраструктури в Закарпатській області на 2018 – 2022 роки» у новій редакції документу.

Зміни стосуються включення додаткових заходів щодо розроблення детального плану території, проекту землеустрою та розробленні проектно-кошторисної документації для будівництва під’їзної дороги, що дасть змогу розпочати будівельні роботи. Мета – створення прикордонної інфраструктури, що сприятиме транспортній та одночасно суспільно-економічній інтеграції прикордонних регіонів, які наразі розділені між собою, так, щоб наявність ліній кордону не становили ніякої фізичної перешкоди для міждержавного транспортного руху громадян і товарів.

Йдеться про розвиток прирубіжної інфраструктури, у тому числі реконструкцію існуючих пунктів пропуску, будівництво нових пунктів пропуску та облаштування сервісних зон до них у різних регіонах Закарпатської області. Окремі пункти пропуску мають загальнодержавне значення, оскільки забезпечують функціонування міжнародних транспортних коридорів (П’ятий міжнародний критський коридор; Міжнародна автомобільна дорога D1).
Реалізація заходів цієї програми здійснюватиметься за рахунок коштів обласного та державного бюджетів. Загальний обсяг фінансових ресурсів, усього ‒ 3626,881 млн грн. У тому числі: кошти обласного бюджету‒34,36 млн грн; кошти державного бюджету ‒3592,521 млн грн.

Очікується збільшення пасажиро- та вантажопотоку через державний кордон, обсягів транзитних перевезень територією України, підвищення спроможності органів державної влади України протидіяти сучасним загрозам та викликам, створення умов для швидкого та зручного перетинання державного кордону особами, транспортними засобами та вантажами.

Прес-служба облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Закарпатському угорському інституті провели День кар'єри та виставку продукції випускників
08:45
В ужгородському парку проклали стежку ментального здоров’я
08:30
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Всі новини