16251
08:37 26.042019

Збільшились надходження запитів на експертизу речовин, переміщення яких через кордон України заборонено

Економіка 2360

Протягом трьох місяців 2019 року відбулось збільшення на 50% надходження запитів на експертизу з метою виявлення речовин, переміщення яких через митний кордон України заборонено та/або обмежено. У 25 досліджених зразках, або у 92,6 % випадках, виявлено наркотичні засоби, психотропні речовини чи прекурсори. Про це повідомляє Наталія Жук, начальник Закарпатського відділу ДПМЕ ДФС.

– Протягом І кварталу 2019-го року за 80 запитами структурних підрозділів ДФС експертами Закарпатського відділу з питань експертиз та досліджень ДПМЕ ДФС досліджено 184 зразки, в тому числі 90 з метою товарознавчої експертизи на суму понад 44,3 млн грн, що більше у 1,5 разів показника аналогічного періоду минулого року, – зазначає Наталія Жук.

– У лютому цього року проведено дослідження 9 зразків (23,7 кг) бурштину, вилученого в зоні митного контролю митного поста «Тиса» Закарпатської митниці ДФС. Також одним із прикладів ефективно проведеної роботи експертами Закарпатського відділу є здійснення 2-х товарознавчих експертиз на суму 20,9 млн грн та 20,5 млн грн по вилучених Закарпатською митницею ДФС в зоні митного контролю митного поста «Ужгород» тютюновмісних виробів, – інформує начальник Закарпатського відділу ДПМЕ ДФС про цікаві випадки товарознавчих експертиз.

Варто зазначити, що в Закарпатському відділі з питань експертиз та досліджень ДПМЕ ДФС двоє фахівців отримали кваліфікаційні свідоцтва оцінювачів, видані Фондом державного майна України, ТОВ «Українська комерційна школа». Працівники успішно склали кваліфікаційні іспити та підтвердили фаховий рівень підготовки оцінювача за програмою базової підготовки за напрямом оцінки майна «Оцінка об’єктів у матеріальній формі» та спеціалізаціями в межах напрямів: 1.3 «Оцінка колісних транспортних засобів», 1.7 «Оцінка рухомих речей, крім таких, що віднесені до машин, обладнання, колісних транспортних засобів, літальних апаратів, судноплавних засобів, та тих, що становлять культурну цінність».

ДФС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Всі новини