16134
15:44 15.042019

Закарпатські аудитори за І квартал 2019 року забезпечили відшкодування втрат на суму 2,8 млн грн.

Економіка 2508

За результатами проведених протягом січня-березня 2019 року контрольних заходів фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 2,8 млн грн.

За звітний період проведено 10 ревізій, якими виявлено порушень законодавства, що призвели до втрат, на загальну суму 5 млн грн та забезпечено усунення таких порушень на загальну суму 2,6 млн грн.

Окрім того, проведено 3 державних фінансових аудитів діяльності суб’єктів господарювання державного сектору економіки та виконання місцевого бюджету, під час яких виявлено неефективні управлінські рішення чи ризикові операції, що призвели чи можуть призвести до упущення вигод чи непродуктивних витрат на суму більше 26 млн грн, та порушення законодавства, що призвели чи можуть призвести до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 2,5 млн грн.

Об’єктам аудиту надано 13 пропозицій, спрямованих на покращання їх фінансового стану, ефективності використання державних та комунальних ресурсів. Через належне реагування на рекомендації державних аудиторів відшкодовано втрат, допущених внаслідок неефективних управлінських дій, на суму майже на 0,25 млн грн, забезпечено додаткових надходжень на суму понад 2 млн грн та заощаджено втрат ресурсів на суму 0,23 млн грн.

За допущені порушення 3 установам зупинено операції з бюджетними коштами. За недотримання законодавства 19 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 2 – до дисциплінарної.

Правоохоронним органам передано матеріали 6 ревізій та 1 аудиторського звіту. За матеріалами 1 ревізії розпочато досудове розслідування та вручено 2 письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

В Управлінні Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області діє «телефон довіри». Зі скаргами, запитаннями та пропозиціями можна звертатися за номером (0312) 61-76-90 протягом робочого дня. (крім вихідних та святкових днів) з 09 год до 17 год (у п’ятницю з 09 год до 15 год 45 хв).

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах