16056
11:28 5.042019

Укренерго та угорський оператор системи передачі MAVIR в Будапешті обговорили деталі співпраці

Економіка 3216

Обговорення відбувалося відповідно до правил ENTSO-E, а  саме, питання гармонізації технологічних процесів в об’єднаній енергосистемі України з процесами енергосистем країн ENTSO-E в рамках проекту інтеграції енергосистем України та Молдови до енергооб’єднання країн континентальної Європи.

Сьогодні Угорщина є одним з ключових імпортерів української електроенергії з щорічним середнім обсягом близько 3 млрд кВт∙год. В лютому минулого року Укренерго та MAVIR підписали Меморандум про модернізацію міждержавної ПЛ 750 кВ Західноукраїнська – Альбертірша для підвищення надійності енергопостачання угорського регіону Кішварда, повідомляє ua.energy.

«Мета нашого діалогу з MAVIR полягає в тому, щоб знайти спільне бачення та розуміння значення української енергосистеми для європейського енергетичного простору, а також потенційних викликів, що постануть перед нами. Ми зацікавлені в тому, щоб постійно удосконалювати співпрацю з угорськими колегами та іншими ОСП, що входять до європейської мережі ENTSO-E», – сказав заступник директора – головний диспетчер Укренерго Віталій Зайченко.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах