15793
19:38 13.032019

Регіональна Газова Компанія підтримує монетизацію субсидій і спростовує фейки від Нафтогазу

Економіка 1968

Регіональна газова компанія послідовно і відкрито виступає за монетизацію субсидій, яка є необхідним кроком для демонополізації та створення повноцінного ринку газу в секторі побутових споживачів. Така позиція дратує газового монополіста НАК «Нафтогаз України», який саме на фінальній стадії монетизації вдався до провокативних та повністю фейкових заяв щодо начебто загрози зриву монетизації з боку РГК.

Такий піар-хід є спробою відволікти суспільство від провалу державної програми нарощування видобування газу,  корупційних та кадрових непорозумінь всередині монопольної групи Нафтогаз та корупційних оборудок, про які вже повідомляють самі менеджери Нафтогазу.

На жаль, замість конструктивних дій керівництво Нафтогазу всі свої потуги направляє на пошук крайніх у провалі реформ у газовій галузі та утримання посад.

Уряд здійснив важливий крок для створення повноцінного ринку газу – запровадив виплати субсидії громадянам реальними коштами. Ми підтримуємо такі дії і сподіваємось, що наступні кроки забезпечать вільний та рівний доступ всіх учасників ринку до газу вітчизняного видобування і створення незалежного арбітра ринку – Оператора ГТС.

Такі дії впродовж 5 років блокує НАК «Нафтогаз України». Замість прозорого та очікуваного європейськими інвесторами розділення (анбандлінгу) ця група захищає своє монопольне право впливати на роботу Оператора ринку і розпоряджатися всіма коштами від транзиту, а також газом, добутим державною компанією Укргазвидобування. Подолання монополії є необхідною умовою створення повноцінного і конкурентного ринку газу, центральною фігурою якого є споживач.

Довідка: Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, що надає послуги з фінансового, юридичного, технологічного консалтингу. Клієнтами компанії є постачальники газу в 16 регіонах країни, а також 19 газорозподільних компаній, на обслуговуванні яких перебуває понад 200 тис. км газопроводів і 8 млн побутових споживачів газу.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини