15723
14:42 7.032019

Ужгородська мерія планує реконструювати сквер ім. Ф. Крупки

Економіка 6423

20 лютого в Ужгороді засідала консультативна ради з питань охорони культурної спадщини при Закарпатській облдержадміністрації.

На розгляд ради було винесено 9 проектів, які передбачають зміни в історичному ареалі. Окрім скандальної багатоповерхової забудови під Ужгородським замком, представники влади розглядали чергову ініціативу міськради Ужгорода.

Мова про ремонт скверу ім. Ф. Крупки (позаду Закарпатської ОДА). На розгляд цього питання завітав і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, пояснивши свій візит тим, що цього разу бажає уникнути суперечок з активістами, як це було напередодні робіт на Набережній Незалежності.

Присутній був й інший представник замовника робіт, себто Департаменту міського господарства Ужгорода, який всіляко намагався запевнити, що зелену зону ніхто не чіпатиме поки спеціалісти не відпрацюють дендроплан, повідомляє karpatvisnuk.com.ua

За класикою жанру останніх років, покриття доріжок Департамент міського господарства запропонував викласти гранітною бруківкою, мотивуючи це тим, що таку поверхню зручно буде прибирати.

Варто нагадати, що сквер є частиною пам’ятки містобудування місцевого значення «Малий Ґалаґов», яку та ж міська влада начебто прагне включити до Списку світової спадщини ЮНЕСКО (хоча робить все можливе, щоб цього не сталося).

Також це об’єкт природно-заповідного фонду – частина парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Партерний сквер» – повідомдяють громадські активісти.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Закарпатському угорському інституті провели День кар'єри та виставку продукції випускників
08:45
В ужгородському парку проклали стежку ментального здоров’я
08:30
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Всі новини