15485
17:34 18.022019

Закарпатські аудитори перевірили виконання бюджету селища Міжгір’я

Економіка 3758

Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області провели державний фінансовий аудит виконання бюджету селища Міжгір’я Закарпатської області за період з 01.01.2015 по 30.09.2018. 

Під час аудиту було встановлено, що внаслідок недостатнього рівня внутрішнього контролю, який не сприяв наповненню селищного бюджету та не забезпечував належного рівня фінансової дисципліни, селищний бюджет недоотримав фінансових ресурсів на суму 62,35 тис. грн. (оренда земельних ділянок), незаконно використав 62,64 тис. грн. (завищення вартості виконаних будівельних робіт) та встановлено неефективне використання бюджетних коштів на фінансування місцевих бюджетних програм на загальну суму 633,26 тис. грн.

Проведеним аналізом виявлено, що внаслідок невикористання селищною радою повною мірою повноважень, селищним бюджетом втрачено можливість отримати додаткові надходження від операцій із земельними ділянками на суму 2,89 млн. грн., а також резерви додаткових надходжень від місцевих податків на суму 2,0 млн. грн.

Крім того, виявлено, що загалом, за період дослідження не виконано видаткової частини селищного бюджету на загальну суму 8,3 млн. грн., з них за захищеними статтями видатків – на суму 1,92 млн. грн. Через зазначене менше від запланованого спрямовано на утримання дитячих навчальних закладів (на 3,0 млн. грн.), та на видатки на благоустрій (на 2,6 млн. грн.).

Також під час проведення аналізу було встановлено, що неефективні управлінські рішення селищної ради щодо підпорядкованих комунальних підприємств не сприяли отриманню позитивного результату від їх діяльності, підтвердженням чого стало утворення простроченої дебіторської заборгованості на суму 1,1 млн. грн., та здійсненню витрат фінансових ресурсів з селищного бюджету на суму 3,4 млн. грн., використання яких не покращило матеріальне становище підприємств, а лягло додатковим навантаженням на бюджет селища.

Задля реалізації матеріалів аудиторського дослідження про результати проведення аудиту було поінформовано голову Міжгірської селищної ради та надано низку пропозицій для їх усунення.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах