15348
08:32 11.022019

Щодо роботи системи управління ризиками під час митного контролю та оформлення

Економіка 7825

Спеціалісти Закарпатської митниці ДФС інформують суб’єктів ЗЕД та громадян щодо роботи Автоматизованої системи управління ризиками (далі – АСАУР), її значення під час здійснення митного контролю та митного оформлення товарів та транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України.

У відомстві зауважують, що АСАУР забезпечуючи безперебійний рух торгівлі дозволяє зупиняти митне оформлення товарів за ризиковими митними деклараціями, а отже упередити недонадходження до бюджету платежів. Ця система дає змогу забезпечити повноту нарахування та сплати податків до бюджету, якісніше й ефективніше виконувати посадовими особами митних органів свої функціональні обов’язки.

Автоматизована система аналізу та управління ризиками застосовується як один з механізмів контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації та країни походження товарів, які переміщуються через митний кордон України.

Застосування АСАУР дозволяє здійснювати автоматичний відбір митних декларацій або переміщень товарів, транспортних засобів, осіб через кордон, по яких необхідно посилити митний контроль, генерувати перелік митних формальностей та фіксувати інформацію, внесену посадовими особами митниць за результатами митних формальностей.

Спрацювання профілю ризику, зазначають у Закарпатській митниці ДФС,  є підставою для поглибленого вивчення документів та відомостей, зазначених в них, обставин зовнішньоекономічної операції із прийняттям управлінського рішення на відповідному рівні.

Застосування відповідних генеруючих профілів АСАУР сприяє виконанню митниками безпекової функції за рахунок ідентифікації товарів, що переміщуються через митний кордон України. Крім того, через контроль зовнішньоекономічних операцій забезпечується захист економічних інтересів України, здійснюється імплементація митного законодавства України до норм міжнародного права та прискорення товарообігу зовнішньої торгівлі України.

ДФС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах