15203
08:55 30.012019

Розмитнення авто-євроблях на Закарпатській митниці вже поповнило бюджет на 404,5 млн гривень

Економіка 1965

З 25 листопада 2018 року по 29 січня 2019 року від митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією на Закарпатській митниці до бюджету надійшло понад 404,5 млн гривень.

За вказаний термін оформлено 6383 автомобілі з єврономерами. З них – 1744 – автівки, які були ввезені на митну територію України до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. За ці транспортні засоби сплачено майже 110 млн грн митних платежів, в тому числі майже 15 млн грн – добровільних внесків. Це звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, строки та умови ввезення якого не дотримані, повідомила “карпатському об’єктиву” ДФС у Закарпатської області.

На митниці зазначають, що враховуючи спливаючий термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, громадяни почали активніше оформлювати свої автівки. Так, протягом минулої доби було здійснено митне оформлення 341 автомобіля з єврономерами.

Зауважимо, 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою. Це передбачено чинним законодавством.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах