15172
19:20 26.012019

В Ужгороді перевіряли легальність працевлаштування водіїв

Економіка 3778

Посадовці Управління Держпраці, зокрема головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Маріанна Гукс і Артур Сумара, а також головний державний інспектор сектору нагляду в АПК та СКС Андрій Гоман у рамках спільно із «Укртрансбезпекою» та Нацполіцією провели черговий рейд на автошляхах краю. Цього разу була обстежена ділянка автодороги у самому центрі Ужгорода, неподалік обласної лікарні.

Учасники рейду перевіряли наявність у водіїв документів, які б засвідчували їх легальне працевлаштування. Адже такі заходи проводяться насамперед з метою виявлення фактів порушення законодавства з питань праці, зокрема щодо легального працевлаштування. Водночас встановлювалося, чи дотримуються водії вимог безпекидорожнього руху, охорони праці.

За словами Маріанни Гукс, кожен з перевірених водіїв, як стало відомо, працює в межах правового поля, тобто або сам є суб’єктом господарювання, або має укладений з роботодавцем трудовий договір. Треба зауважити, що такому стану справ сприяла розгорнута торік посадовцями Управління Держпраці широка інформаційно-роз’яснювальна кампанія, у ході якої людям пояснювали переваги легального і недоліки тіньового працевлаштування, а також розповіли про серйозну фінансову відповідальність, передбачену за порушення вимог трудового законодавства.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах