14842
19:53 20.122018

Літак-лабораторія Украероруху випробовував обладнання у Міжнародному аеропорту «Ужгород»

Економіка 3324

У четвер, 20 грудня, у Міжнародний аеропорт «Ужгород» прибув літак-лабораторія ДП «Украерорух», який виконав ряд тестових польотів для визначення працездатності спеціального обладнання.

– Літак-лабораторія випробовував функціональність маяка-дальноміра, який нещодавно змонтували і експлуатують у тестовому режимі на ужгородському летовищі, – повідомляє голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – У подальшому зазначений маяк буде введений у постійну експлуатацію, а результати експериментального польоту внесуть в Аеронавігаційний збірник України. Ці дані використовують усі літаки, які курсують повітряним простором нашої держави.

Маяк-дальномір – це основний орієнтир для повітряних суден, радіус його дії становить близько 270 кілометрів. У Міжнародному аеропорту «Ужгород» встановлено маяк, сертифікований у Європі. Аналогічні прилади використовують в аеропортах як України, так і закордоння. Завдяки маяку літаки будують схеми заходів на посадку, польотів за маршрутами тощо.

– Сьогодні літак облітав схеми заходів на посадку в Ужгородський аеропорт як з території України, так і з сусідніх країн Європейського Союзу, – зазначає Геннадій Москаль. – Йдеться про можливість посадки літаків, які заходять з румунського та угорського напрямків, з Івано-Франківщини, Києва, Львова. Відтак буде забезпечено роботу летовища саме у форматі міжнародного аеропорту.

Нагадаємо, що кілька днів тому Украерорух отримав сертифікат відповідності нормам ЄС Державного підприємства обслуговування повітряного руху України від Європейської Агенції Авіаційної Безпеки EASA. Вперше в історії міжнародного партнерства ЄС відкрив своє небо для країни не члена Європейського Союзу, зокрема у частині повітряного простору Словаччини. Це дозволить Міжнародному аеропорту «Ужгород» відновити повноцінну роботу.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах