14442
08:30 26.112018

Причини коригування, що зазначаються в РК: оприлюднено Довідник умовних кодів

Економіка 2712

З 1 грудня 2018 р. реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН здійснюватиметься за формою, затвердженою наказом Мінфіну України від 17.09.2018 р. № 763, незалежно від дати складання таких податкових накладних та розрахунків коригування.

Змінами, внесеними зазначеним наказом до Порядку складання податкових накладних, зокрема, передбачено, що ДФС України визначає умовні коди причин коригування, які платники податку зазначають у графі 2.1 розрахунку коригування, та забезпечує їх оприлюднення на власному офіційному веб-порталі для використання платниками податку під час складання розрахунків коригування відповідно до ПКУ, повідомила “Карпатському об’єктиву” ДФС у Закарпатській області.

Довідник умовних кодів причин коригування, які зазначатимуться платниками ПДВ у розрахунках коригування, розміщено на офіційному порталі ДФС України у розділі «Довідники».

 

ДОВІДНИК умовних кодів причин коригування
Умовний код причини коригування Назва умовного коду причини, який може бути зазначено в розрахунку коригування Примітка
101 Зміна ціни  
102 Зміна кількості  
103 Повернення товару або авансових платежів  
104 Зміна номенклатури  
201 Коригування зведеної податкової накладної, складеної відповідно

до пункту 198.5 статті 198 ПКУ

 
202 Коригування зведеної податкової накладної, складеної відповідно

до пункту 199.1 статті 199 ПКУ

 
203 Коригування зведеної податкової наклданої, складеної відповідно

до абзацу 11 пункту 201.4 статті 201 ПКУ

 
301 Виправлення помилки (пункт 24 Порядку заповнення податкової накладної) Зазначається у випадку складання розрахунку коригування з типом причини 20 до податкової накладної, зайво складеної на операцію, за якою в Єдиному реєстрі податкових накладних вже зареєстрована податкова накладна.
302 Усунення неоднозначностей У разі виправлення помилок, допущених при здійсненні попередніх коригувань податкової накладної, та відображення правильних показників товарних позицій, які утворились в результаті таких коригувань.
303 Зменшення обсягу при нульовій кількості У разі виправлення помилок, допущених при здійсненні попередніх коригувань податкової накладної, та відображення правильних показників товарних позицій, які утворились в результаті таких коригувань.
304 Зменшення кількості при нульовому обсягу У разі виправлення помилок, допущених при здійсненні попередніх коригувань податкової накладної, та відображення правильних показників товарних позицій, які утворились в результаті таких коригувань.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах