14294
08:33 15.112018

Уряд спростив процедуру ліцензування для малих виробників виноробної продукції

Економіка 1822

3 жовтня 2018 року на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову № 823 «Деякі питання подання та реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції вимогам законодавства», якою затверджено форму декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства для малих виробництв виноробної продукції та порядок її подання та реєстрації, яка спростить процес отримання ліцензій для малих виробників винопродукції, повідомила “Карпатському об’єктиву” ДФС у Закарпатській області.

Так, раніше малому виробнику для отримання ліцензії потрібно було разом з іншими документами подати атестат виробництва, підготовка якого займала додатковий час. З прийняттям цієї постанови виробнику замість атестації виробництва потрібно подати до Держпродспоживслужби відповідну декларацію, де зазначається наявність у нього необхідних виробничих потужностей для виробництва виноробної продукції. Після цього Державна фіскальна служба у термін, передбачений чинним законодавством, надасть йому ліцензію на власне виробництво.

Спрощення процедури отримання ліцензії забезпечить розвиток малого бізнесу у галузях садівництва, бджільництва та виноградарства, дозволить зменшити монополізацію винного ринку та розширити випуск якісної української конкурентоспроможної продукції, зацікавить сільськогосподарські підприємства, приватних підприємців у відновленні та розширенні виноградників, насаджень плодово-ягідних культур, збільшенні кількості бджолосімей.

Звертаємо увагу, зазначена постанова набрала чинності з дня її опублікування – 13 жовтня 2018 року (газета «Урядовий кур’єр» № 193).

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах