13569
22:08 3.102018

На Закарпатті починаються рейдові перевірки бізнесу на легальність працівників

Економіка 2345

До уваги роботодавців! З 1жовтня 2018 року рейдові групи перевірятимуть підприємства на легальність працівників. Тобто за те, що люди працюють без офіційного оформлення – роботодавців штрафуватимуть.

finansovyi-director-derzhi-kontrol-vnutrennyaya-auditorskaya-proverka-finansovyi-director-kompanii-2017-7-756x425

Усі суб’єкти господарювання з 1 жовтня 2018 року перевірятимуть рейдові групи за участі представників управління державної праці, фіскальних органів та Пенсійного фонду. Мета таких рейдів – виявлення порушень з боку роботодавців.

За те, що людина працює, але не оформлена офіційно – тобто без відповідного запису у трудовій книжці – роботодавця штрафуватимуть. Причому на великі суми. Так, за нелегального працівника штраф складатиме 111 тисяч гривень. Штрафні санкції стосуватимуться і зарплат у конвертах. Адже пенсія нараховується з реальних доходів – тобто з сплачених страхових внесків, а не з грошей, які людина отримує у конвертах.

У результаті рейдів за допомогою стягнення штрафних санкцій з роботодавців за порушення трудового законодавства наповнюватимуть бюджет Пенсійного фонду. Така мобілізація коштів дасть можливість раціонально використовувати гроші на потреби Пенсійного фонду, а саме: якісне обслуговування громадян, своєчасна виплата пенсій, модернізація та розвиток організації.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах